کشت گلخانهای را میتوان یکی از مناسبترین و جالبترین راهکارها برای افزایش بازدهی و همچنین صرفه جویی در مصرف آب دانست. اگر به دنبال کاشت محصولات گلخانه هستید با ما در وب سایت آندرسم همراه باشید. کاشت محصولات در گلخانه دارای مزایای بی شماری است که در این مقاله به آن اشاره خواهیم کرد.
کشت گلخانهای چیست
از جمله روشهای مدرن و جدید برای مقابله با سرما و کم آبی استفاده از کشت گلخانهای است. میتوان گفت استفاده از کشت گلخانهای روشی نوین برای کاشت محصولات در کشورهای قطبی و استوایی است؛ در برخی مناطق این کشورها به دلیل آب و هوای سرد و یا گرم قابلیت کشت محصول در زمینهای زراعی وجود ندارد به همین دلیل کاشت گلخانهای در این مناطق بسیار رواج یافته است.
جالب توجه است که روش کاشت گلخانهای تنها مربوط به این کشورها نمیشود و کشورهای توسعه یافته اروپایی برای داشتن میوه و محصولات مناسبتر به دور از آفت و همچنین صرفه جویی در مصرف آب و دستیابی به بازدهی بالا، از این روش کاشت به صورت گسترده استفاده میکنند. نکته بعدی در رابطه با کشت گلخانهای آن است که در این روش به هیچ عنوان از سموم شیمیایی استفاده نمیشود؛ این در حالی است که محصولات به عمل آمده در زمینهای کشاورزی به راحتی دچار آفت میشوند و امکان گرما و سرمازدگی میوه وجود دارد.

مزایا و تاثیر گلخانه در کشت محصولات
- افزایش تولید به میزان قابل توجه
- قابلیت تولید محصول بیش از یک نوع در هر سال
- کیفیت بالای محصولات گلخانه در مقابل محصولات مزارع
- صرفه جویی قابل توجه در مصرف آب
- امکان کاشت محصولات در تمام فضا و مکانها
- عدم وابستگی محصولات گلخانه به شرایط و عوامل بیرونی
- ایجاد فرصتهای شغلی زیاد و کارآفرینی
کاشت خیار در گلخانه
یکی از سازگارترین محصولات گلخانه که قابلیت کشت بالایی دارد، خیار است. اگر به دنبال تاسیس یک گلخانه خیار هستید باید به این نکته توجه داشته باشید که قبل از کاشت باید با مواردی در رابطه با این محصول آشنا باشید. قبل از شروع به کاشت باید موارد همچون زمان کاشت، بذر محصول، روش کاشت، روش آبیاری، میزان تراکم، تغذیه خیار، نحوه هرس اولیه و غیره به صورت کامل آشنا شوید. این آشنایی باعث خواهد شد که محصولی سالمتر و همچنین با بازدهی بالاتر را بتوانید برداشت کنید.

کاشت توت فرنگی در گلخانه
از جمله محصولات گلخانه که میتوان به پرورش آن مشغول شد، توت فرنگی است. این محصول به دلیل قابلیت کشت در انواع خاک به یکی از محصولات پر طرفدار برای کاشت گلخانهای تبدیل شده است. لازم به توضیح است که برای پرورش این محصول حتما باید میزان آهک خاک بررسی شود چرا که زیاد بودن آهک باعث خواهد شد که محصول دچار عارضه زرد شدن برگها شود. درجه حرارت مورد نیاز برای پروش توت فرنگی بین 12 تا 25 درجه سانتیگراد خواهد بود. خاک مناسب برای رشد این گیاه باید همواره دارای رطوبت 40 درصدی به بالا باشد. مناسبترین خاک برای کشت با بازدهی بالا خاکهای شنی یا رسی مخلوط شده با شن همراه با زهکشی مناسب خواهد بود.
کاشت فلفل در گلخانه
کاشت فلفل عموما در فصل تابستان انجام میشود. فلفل یکی از محصولات گلخانه است که قابلیت کشت بالایی دارد. جالب است بدانید که فلفل سبز از خانواده بادمجان و گوجه فرنگی است و تقریبا شرایط یکسانی برای رشد و به ثمر رسیدن دارد. مبدا اصلی این محصول آمریکای جنوبی است که امروزه میتوان کاشت و مصرف آن را در اکثر کشورهای جهان مشاهده نمود. یکی از شرایط لازم برای رشد فلفل را میتوان گرما عنوان کرد. رشد این محصول در مناطق سردسیر ایرانی به کندی انجام میشود.
کشت گوجه فرنگی در گلخانه
گوجه فرنگی هم مانند خیار از جمله محصولاتی است که قابلیت کشت بالایی در محیط گلخانهای را دارد. ارتفاع مورد نیاز برای تاسیس گلخانه مبتنی بر کاشت گوجه فرنگی باید حداقل 5 متر باشد. برای کاشت گوجه فرنگی آنچه از همه مهمتر است، بذر گیاه است. اگر بذر مناسبی برای کاشت خریداری نشود نباید انتظار برداشت محصولی مناسب و با کیفیت را داشت.
لازم به توضیح است که در گلخانه میتوان محصولاتی دیگر همچون گل رز، زربرا آلسترومریا، لیسیانتوس و … را پرورش داد، لازمه کاشت هر محصول اطلاع دقیق از نحوه کاشت و دیگر موارد مورد نیاز برای پروش اصولی آن خواهد بود. با کمی جستجو در فضای اینترنت و وب سایت آندرسم خواهید توانست با دیگر محصولاتی که قابلیت کشت در گلخانه را دارند آشنا شوید.

انواع کشت محصولات گلخانه
برای کاشت محصولات کلخانهای روشهای گوناگونی وجود دارد؛ هر یک از این روشها دارای مزایا و معایبی هستند. این که شما به عنوان یک تاسیس کننده گلخانه کدام روش را انتخاب میکنید به عوامل زیادی از جمله نوع محصول قابل کاشت، میزان آبیاری، بودجه و هزینه مالی، تجهیزات گلخانه، تعداد افراد و نیروههای مستقر در گلخانه و غیره بستگی دارد.
کاشت محصول در خاک
یکی از رایجترین روشهای کاشت محصولات در گلخانه، کاشت در بستر خاک است. از نکاتی که باید در این روش کاشت مورد توجه قرار داد آن است که خاک مورد استفاده برای این روش باید دارای بافت نفوذپذیر و همچنین هوموس دار باشد. اگر خاک مورد استفاده شما بافت محکمی دارد ( خاک رسی باشد) میتوانید با افزودن میزان مورد نیاز شن و میزان مشخصی کود حیوانی خاک را بازسازی کرد و خاک را از حالت رسی در آورد. لازم به توضیح است که در این روش کاشت شما باید دمای گلخانه را بین 20 تا 25 درجه سانتیگراد نگه دارید تا به بهترین عملکرد دسترسی یابید. همچنین توجه داشته باشید که دمای گلخانه در طول شب میتواند 4 تا 5 درجه از دمای روز کمتر باشد.
کاشت محصولات گلخانه به روش هیدروپونیک
این روش کاشت محصول را میتوان یکی از عجیبترین روشهای کاشت محصول در نظر گرفت. شما در این نوع روش کاشت به خاک نیاز نخواهید داشت و برای مستقر کردن ریشه محصول از پرلیت یا محلهای حاوی پشم سنگ استفاده خواهید کرد. لازم به توضیح است که در این روش پس از مستقر شدن محصول در جایگاه خود باید نسبت به آبیاری و تغذیه محصول با استفاده از وسایل و تجهیزات خاص اقدام نمود. عموما در این روش، آبیاری به وسیله قطره چکانهای مخصوصی انجام میشود.
کاشت با روش آب کشت مطلق
در این روش کاشت محصولات گلخانه ابتدا باید مواد مورد تغذیه و همچنین کودهای مورد نیاز گیاه را با آب مقطر مخلوط نمود. این آب در داخل مسیر لولهای مانند در حال حرکت است. در این روش کاشت ریشه گیاه باید به صورت کامل در خاک قرار گرفته باشد.